Fem minutters spasertur på en idyllisk sti fra våningshuset fører til båthuset, oppført i 1987. Det ligger på eiendommens lange strandlinje. Et stort rom med vindu mot sjøen gir god plass til bord, stoler og slagbenk, eller til lagringsplass for utemøbler og båttilbehør. En romslig hems gir god plass til dobbeltseng, og en sinnrik konstruksjon gjør det mulig å åpne den ene gavlveggen og trekke opp en mindre båt/ kajakk. Grunnflaten er ca. 14 m².

En stor og solfylt naturterrasse gir god plass til langbord og alle typer større eller mindre samlinger.

Ved brygga er det meget gode ankringsforhold, og brygga har også en praktisk «severdighet»: En torpedokran fra første verdenskrig. Den er ikke bare et historisk klenodium, men løfter båten enkelt opp på brygga til vårpussen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/strandsonen#sigProId9332f4231e
 

Badebukt og svaberg

Fem minutter fra båthuset skjærer en idyllisk bukt seg inn. Undervannsskjær gjør at få våger seg inn med båt, og gjør stranda spesielt egnet til privat bruk. Grunna nærmest strandkanten skaper også trygge også forhold for barn som vil vasse i fjæra.

Morgensola titter tidlig fram i bukta, og svabergene skaper en ideell ramme for et morgenbad i stillhet. Det er også bare tre fire minutter opp til morgenkaffe i hovedhuset.

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/strandsonen#sigProId128abaec10

 

Kulturlandskapet

Gjennom småskogen, over slåtteengene og forbi de gamle steingjerdene slynger idylliske stier seg. På skjermede utsiktspunkter er det plassert benker for stille ettertanke eller gode samtaler. Et par av slåtteengene ligger spesielt godt skjermet og egner seg ypperlig som møtested for grupper som vil være i fred med sine aktiviteter.

En mindre del av strandlinjen er formelt inkludert i «Skjærgårdsparken», men området eies av Kulturgården. Det har ingen praktiske konsekvenser for bruken.

Fra hovedhuset er det fem minutters gange på kjerrevei mot vest til bryggeanlegg på Odden. Det er den vanlige landingsplassen når man kommer over Blindleia fra land (det er ingen bru til øya). Her har eiendommen tinglyst båtplass.

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/strandsonen#sigProId4b74301aa3
Webløsning ©2018 av Web Norge