Forutsetningene ligger meget godt til rette for å arrangere møter, holde kurs og seminarer på Kulturgården. Det har vi erfart etter flere års drift på 1990-tallet. Det fins godt med overnattingsplass, og den nitti mål store eiendommen innbyr til en intim og spesiell atmosfære, med skjermede og fredfylte enger, svaberg, lang strandlinje og eget brygge- og badeområde.

En historisk setting, med hus fra seilskutetida, gamle steingjerder og slåtteenger skaper en atmosfære som bringer deg ut av hverdagen. Her kan du rusle rundt på eiendommens idylliske stier, slå deg ned på en av utsiktsbenkene og bare la tankene vandre. Nyte sjøluft og stillhet. En stillhet som varer – uten bilveier og moderne støy.  

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/mote-og-kurssted#sigProIdfab3f6fdf0

 

Kurserfaringer

På slutten av 1990-tallet drev Kulturgården kurs- og møteaktiviteter over flere år. Her tilbød vi kursopphold om alt fra livsfilosofi, skrivekunst og maling til yoga og økologi.

Noen av landets fremste fag- og kulturpersonligheter valgte å formidle sine budskap på Kulturgården, som for eksempel filosofen Arne Næss, forfatteren Karl Ove Knausgård, psykologen Eva Røine, leder av Norsk Psykodramainstitutt og professor i idéhistorie, Trond Berg Eriksen. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/mote-og-kurssted#sigProIdd224a96630

 

Møteplass

Kulturgården har overnattingsplass til ca. 15 personer, og har to funksjonelle kjøkken. Tre stuer – rett nok ikke store – skaper en intim atmosfære for møter og måltider. På låven fins det også et rom til større samlinger (ikke vinterisolert).

En pris for stillheten på øya er at det ikke fins bilveier og at mat og drikke må fraktes fra brygga (fem minutters gange unna), enten i trillebår eller med en mindre, motorisert firhjuling.

I noen somre på begynnelsen av 2000-tallet ble naturområdet, båthus og brygge leid av Skottevig maritime senter. To lavvoer ble satt opp på slåtteengene, og det ble holdt diverse kurs med ca. 25 elever. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.kulturgaarden.net/mote-og-kurssted#sigProId74b19c6afe

 
Webløsning ©2018 av Web Norge